15 Haziran 2013 Cumartesi

GÖK: CHP'Yİ SOROSÇU TESEV YÖNETİYOR

Siyaset - 09 Temmuz 2012 10:31

CHP’de kurultay hazırlığının yapıldığı şu günlerde; CHP Mersin Milletvekili ve PM üyesi İsa Gök’ten Kılıçdaroğlu’na zehir zemberek suçlamalar...

“Yeni CHP; Atatürk, İnönü ve devrimci köklerinden tamamen uzaklaşmış, Kemalizm ile hesaplaşma içine girmiştir... Partiyi Sorosçu TESEV kadroları yönetmektedir.”
CHP Mersin Milletvekili ve Parti Meclisi (PM) üyesi İsa Gök’ün, geçen hafta yapılan PM toplantısında okunan faaliyet raporuna itiraz ettiği ortaya çıktı. “Muhalefet şerhimdir” dediği itirazlarını 7 sayfalık bir bilgi notu haline getiren Gök, partisini ve Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu yerden yere vurdu.
“CHP, DEVRİMCİ KÖKLERİNDEN UZAKLAŞIYOR”
Gök, partisinin “yenileşme”, “değişme” ve “büyüme” iddiasıyla yola çıktığını, ancak “başkalaşım” yaşadığını söyledi. “Yeni CHP” sloganıyla yola çıkıldığını ve partinin tüm kuruluş felsefesi ve ilkeleriyle büyük bir mücadeleye girişildiğini ileri süren Gök, “Yeni CHP Atatürk’ten, İnönü’den, laiklikten, halkçılıktan, devletçilikten, Cumhuriyet devrimi değerlerinden, CHP’nin devrimci köklerinden tamamen uzaklaşmaktadır” dedi.
“CHP YÖNETİMİ, KEMALİZMLE HESAPLAŞIYOR”
CHP’nin “geçmişiyle hesaplaşma kılıfı” altında partinin geçmişinin inkâr edildiğini belirten Gök, “Emperyalizmin de isteği olan Kemalizmle hesaplaşma kavgası içine CHP yönetimi adeta yarış halinde girmiştir. Bu anlamda Sayın Genel Başkan’ın söylediği, ‘AK Parti iktidarına karşı mücadele ederken, ben bazen kendimi 1940’lar CHP iktidarına karşı mücadele ediyormuş gibi sanıyorum. Çünkü AK Parti iktidarı aynen 1940’lar CHP iktidarının ortamını, koşullarını yarattı’ şeklindeki sözleri, parti yönetiminde gelinen noktayı ortaya koyması açısından ibret vericidir” diye konuştu.
“CHP, ATATÜRK’ÜN PARTİSİ OLMAKTAN ÇIKTI”
CHP çatısı altında bugüne kadar gündeme getirilmesi teklif dahi edilemeyen konuların tartışılır hale geldiğini vurgulayan Gök, şunları söyledi: “Yeniliyoruz vurgusuyla kuruluş felsefesinin dışına çıkılmış, kurucu liderimiz Atatürk’ün partisi olmaktan tamamen sapılmıştır. Yeni CHP yönetimi parti tabanından ısrarla saklanan Van Çalıştayı kararları ve son zamanlardaki yol haritası olarak sunulan belge ile etnik kökenciliği istismar edecek olanlara hizmet edercesine, ülke insanını etnik bir sınıflamaya tabii tutmaktadır.”
“CHP’Yİ TESEV YÖNETİYOR”
Yeni CHP yönetiminin tutuklu iki milletvekilinin haklarını savunmada bile yetersiz kaldığını belirten Gök, partiye olan güvenin iyice sarsıldığını söyledi. CHP yönetiminin TESEV ve SOROS’la kol kola olduğunu vurgulayan Gök, şunları söyledi: “TESEV kadrolarının yönlendirdiği ve hatta yönettiği yeni CHP yönetimi şunu bilmelidir ki, TESEV ve SOROS sol değildir, devrimci değildir; emperyalizmin kollarıdır, parmaklarıdır. Herhalde emperyalizm ve kapitalizme sol diyebilecek bir fikir şaşkınlığı yoktur.”
Yeni CHP’nin bölücülüğü cesaretlendirdiğini belirten Gök, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ulus devlet yapısının tahrip edilmesinde Cumhuriyetimizi kuran partimizin adının yer aldığını görmek, bu partiyi antiemperyalist bir mücadele odağı kabul edenler açısından içler acısı bir durumdur. Ülkemiz bölünmenin, etnik ve inanç çatışmalarının eşiğine getirilmiştir.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder